torstai 2. heinäkuuta 2020

Kirsikka-ricottakakku

Kirsikat ovat nyt parhaimmillaan ja tein taas suosikkihilloa, jonka ohjeen löydät TÄÄLTÄ. Lisäksi halusin kokeilla jotakin uutta kirsikkakakkua. Kovin moni kirsikkakakku on aika jouluinen, sisältäen mm. tummaa suklaata ja säilykekirsikoita. Sitten löysin Annin uunissa-blogista kirsikka-ricottakakun ohjeen, jota oli pakko kokeilla.

Kakku on mehevä, vähän juustokakkumainen, eikä kaipaa lisukkeeksi mitään. Parasta tämä kakku on ehdottomasti kylmänä ja maut tasoittuvat ihanasti sen seistessä jääkaapissa yön yli. Lisäsin itse vielä ohjeeseen hieman amarettoa, jota pirskottelin kakun päälle hieman juuri ennen sen uuniin menoa. Kirsikoita laitoin ehkä hieman enemmän kuin ohjeessa oli. Paistoaika oli pitkä, noin 65 min. Kypsyys kannattaa kokeilla esim. coctailtikulla. Varo kuitenkin paistamasta kakkua liikaa, se saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Tein kakun tavallisen kokoiseen irtopohjavuokaan.


Tarvitset


3,5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 kananmunaa
3,5 dl ricottajuustoa
0,5 tl vanilja-aromia (tai 1 tl vaniljasokeria)
1 tl sitruunankuoriraastetta
100 g voita
2 dl kirsikoita 
3 rkl mantelirouhetta
(amarettoa)
(tomusokeria)


Ohje


1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Laita noin 22-24 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään, lukuun ottamatta mantelirouhetta.
4. Sulata voi ja jätä odottamaan.
5. Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa ricotta, kanamunat, vanilja ja sitruunankuori.
6. Lisää kuivat aineet ricottaseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
7. Kääntele myös sula voi sekaan ja 3/4 osaa kirsikoista.
8. Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja ripottele päälle loput kirsikat sekä mantelirouhe. Jos haluat pirskottele päälle hieman amatettoa.
9. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 50-65 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja tikkuun ei jää taikinaa.

Tarjoile jääkaappikylmänä. Hunnuta kakku tomusokerilla juuri ennen tarjoilua. Nautinnollista kesää!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti