perjantai 22. heinäkuuta 2016

Amerikkalaiset letut (pancakes)

Näitä lettuja valmistin heinäkuun alun kesävieraille. Sattui vielä niin, että päivä oli 4.7., Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivä. En ole mikään USA-fani, mutta tuumasin että miksipäs ei, kaikki teemajuhlat ovat aina kivoja. Ja kun vielä huomasin, että tarjoilun värit (siniset mustikat, punainen mansikkahillo ja valkoinen vaniljajäätelö) sopivat myös samaan teemaan, niin miksikäs ei.

Reseptin valitsin tällä kertaa Eeva Kolun sivustolta Kaikki mitä rakastin. Amerikkalaiset letut eroavat suomalaisista eniten siinä, että taikinaan lisätään usein joko rahkaa tai jogurttia, sekä hieman leivinjauhetta, jolloin letut nousevat paistettaessa muhkeiksi. Tätä taikinaa ei jätetä turpoamaan ennen paistoa, vaan letut kannattaa paistaa heti.

Tällä ohjeella normaalikokoisia (siis pieniä, ei koko pannun kokoisia) lettuja tulee n. 30 kpl.

3 kananmunaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl hapokasta maustamatonta jogurttia (esim. Bulgarian jogurtti)
2-3 dl maitoa
0,5 dl voisulaa
voita paistamiseen

1. Vatkaa munat ja sokeri käsin kuohkeaksi.
2. Sekoita keskenään jauho, leivinjauhe, sokeri ja suola.
3. Sekoita keskenään jogurtti, 2 dl maitoa ja voisula.
4. Sekoita kananmuna-sokerivaahtoon vuorotellen jauho- ja jogurttiseosta, kunnes saat paksun taikinan. Jos seos on liian tönkköä, lisää hieman maitoa. Älä sekoita taikinaa enempää kuin tarvitsee.
5. Paista letut pannulla voissa molemmilta puolilta ja tarjoile tuoreeltaan vaikkapa hillon kanssa!

Itselläni sattui olemaan hauska lettupannu hymynaamoilla, sopi päivään hyvin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti