Tein pari päivää sitten joulumyyjäisiin glögi-taatelikakun Yhteishyvän ohjeella. Tätä kakkua ei tullut itse maistettua (paitsi taikinaa vähän...
2 dl glögijuomaa
1 pss (250g) kuivattuja taatelipaloja
2,5 dl fariinisokeria
200g margariinia
3 kananmunaa
100g tummaa suklaata
1 pss (80 g) hasselpähkinärouhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
Voiteluun margariinia ja korppujauhoja.
1. Mittaa glögi, taatelipalat ja fariinisokeri kattilaan ja keitä n. 5 minuuttia, kunnes seos alkaa soseutua. Nosta kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon rasva. Anna jäähtyä.
2. Riko kananmunat jäähtyneeseen seokseen yksitellen vatkaten.
3. Rouhi suklaa ja sekoita pähkinärouhe ja kuivat aineet keskenään. Lisää suklaa mukaan.
4. Sekoita jauhoseos taikinaan. Voitele ja korppujauhota n. 1,5 l kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua 175 C uunin alatasolla vajaa tunti. Koristele tomusokerilla.
Kakku valmiina myyntipöydälle:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti