Tein tänään piparkakkutalon tuomaan joulun tunnelmaa. Joinain vuosina olen suunnitellut taloa pitkään ja hartaasti, ja tehnyt kaavatkin itse. Tänä vuonna tyydyin valmiiseen malliin (jota tosin hieman mukautin). Sopivan talon kaavoineen löysin syksyn Leivotaan-lehdestä. Otin myös mallia koristeluun suoraan lehden kuvasta. Kuorrutin talon Royal icingilla (suom. pikeeri). Kun valmistin pikeeriä ensimmäistä kertaa pari päivää sitten, kuorrutteesta tuli liian jäykkää. Tällä kertaa laitoin enemmän vettä ja nyt siitä tuli liian löysää.
Suklaaunelmia ja muita herkkuja on oma pieni keittiöpäiväkirjani ja reseptikokoelmani, josta toivottavasti on iloa muillekin. Blogista löytyy niin makeita kuin suolaisiakin ohjeita. Mukana on sekä yksinkertaisia reseptejä kiireiseen arkeen että monivaiheisempia herkkuja juhlavampiin hetkiin. Taidoiltani olen vielä melko noviisi, mutta intoa on sitäkin enemmän ja oppia ikä kaikki. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
keskiviikko 14. joulukuuta 2011
Piparkakkutalo 2011
Tein tänään piparkakkutalon tuomaan joulun tunnelmaa. Joinain vuosina olen suunnitellut taloa pitkään ja hartaasti, ja tehnyt kaavatkin itse. Tänä vuonna tyydyin valmiiseen malliin (jota tosin hieman mukautin). Sopivan talon kaavoineen löysin syksyn Leivotaan-lehdestä. Otin myös mallia koristeluun suoraan lehden kuvasta. Kuorrutin talon Royal icingilla (suom. pikeeri). Kun valmistin pikeeriä ensimmäistä kertaa pari päivää sitten, kuorrutteesta tuli liian jäykkää. Tällä kertaa laitoin enemmän vettä ja nyt siitä tuli liian löysää.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti