torstai 20. joulukuuta 2012

Joulukonvehdit 2012

Juuri kun edellisessä päivityksessä kirjoitin että tämänvuotinen joulusuklaalajitelmani jää aiempaa suppeammaksi, intouduin sitten vielä tänään tekemään kaksia erilaisia konvehteja. Konvehtien teko on itse asiassa aika helppoa, olen parin viime vuoden aikana oppinut niksit, joiden avulla herkut syntyvät yksinkertaisesti ja nopeasti. En tässä selosta tekovaiheita yksityiskohtaisesti, mutta jos konvehtien valmistus kiinnostaa, hyviä ohjeita on netti pullollaan. Jätin suklaan suosiolla temperoimatta, sillä temperointi pienessä keittiössäni ei ole ikinä onnistunut. Siihen tarvitsisi ison laakean pinnan, johon suklaata levitellä. Valkosuklaa on siinä mielessä kätevää, ettei se temperoimattomanakaan harmaannu. Käytin tummasuklaakonvehtien kuoriin 70% kaakaota sisältävää suklaata, sillä se on aiemmin minusta säilyttänyt kiiltonsa kohtalaisen hyvin myös ilman temperointia. Saa nähdä, miten nyt käy. Tai oikeastaan en ole sitä näkemässä, koska nämä konvehdit menevät pääasiassa lahjoiksi. Mutta toivotaan parasta! :)

Näissä sisällä maitosuklaa-toffeetäyte.

Ja näissä sitruunainen valkosuklaatäyte.

Ensin tein tummalla suklaalla päällystettyjä konvehteja, joiden sisällä on sitruunaista valkosuklaaganachea. Jos mietit, mitä ganache on, niin sen minäkin googletin tänään... Etsin nimittäin netistä ideoita täytteisiin ja monella sivulla sanottiin että suklaaganache on oiva täyte konvehteihin. Kuullostaa ainakin hienolta! Ganache on yksinkertainen täyte, jossa on sekoitettu 1/3-osa kermaa ja 2/3-osaa suklaata, tummaa tai vaaleaa valinnan mukaan. Keksin itse sitten vielä maustaa valkosuklaaganachea sitruuna-aromilla. Sitähän voi maustaa millä vaan, vaikka chilillä. Toisissa konvehdeissa sen sijaan on valkosuklaakuori ja sisällä toffeista maitosuklaaganachea. Käytin ainoastaan kahta Chocolate Worldin konvehtimuottiani, sillä ne ovat ylivoimaisesti parhaat. Kun on kerran sellaista käyttänyt, ei halua enää muita nähdäkään. Miinuspuoli on se, että ne maksavat 25e kappale... siksi minulla onkin niitä toistaiseksi vain kaksi.

Sitruunainen valkosuklaatäyte

vajaa 1 dl kermaa
160g valkosuklaata
n. 2 tl sitruuna-aromia

Kiehauta kerma ja anna jäähtyä hetki. Pilko suklaa sekaan ja sulata se joukkoon MIEDOLLA LÄMMÖLLÄ, sekoita välillä. Lisää sitruuna-aromi.

Toffee-maitosuklaatäyte

vajaa 1 dl kermaa
n. 160g Fazerin Omar-suklaata

Toimi kuten valkosuklaatäytteen kanssa!

Muista käyttää konvehteja pakkasessa joka vaiheen jälkeen, niin eri aineet eivät sekoitu. Ja palettiveitsi on oiva väline ylimääräisen suklaan poistamiseksi konvehtimuotilta!

 
Menossa pakastimeen.





2 kommenttia: