lauantai 3. toukokuuta 2014

Pehmeä mansikkasorbetti


Tein tänään sorbettia ensimmäisen kerran itse ja olen todella yllättynyt siitä miten pehmeän täyteläinen lopputulos oli, ilman lainkaan kermaa tai edes maitoa! Tämä herkku vei ainakin minun kieleni mennessään ja vieläpä ilman turhia rasvoja. Valkuaisvaahto pitää massan kylmänäkin jäätelömäisen pehmeänä, mikä mahdollistaa esim. pallojen pyörittämisen. Lisäksi resepti on todella helppo ja sorbetti syntyy kirjaimellisesti käden käänteessä, tietysti lukuunottamatta sitä aikaa minkä se viettää pakkasessa. Löysin ohjeen Kodin kuvalehden sivuilta.

2 dl vettä
3 dl sokeria
n. 2 dl mansikkamehua (itse sulatin pakastemansikoita ja soseutin ne sauvasekoittimella paksuksi mehuksi)
2 kananmunan valkuaista

Keitä vettä ja sokeria kattilassa n. 10 minuuttia. Sekoita joukkoon mansikkamehu. Kaada astiaan ja nesteen jäähdyttyä laita se pakkaseen pariksi tunniksi. Sekoittele seosta muutamia kertoja pakastuksen aikana.

Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kylmä mansikkamehuseos joukkoon ohuena nauhana. Vatkaa massasta kuohkeaa sähkövatkaimella. Kaada seos sitten takaisin pakastuksen kestävään kannelliseen astiaan ja anna jäätyä pakastimessa n. 4 tuntia, tai kunnes massa on riittävän jäätelömäistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti