torstai 14. toukokuuta 2015

Nutellatähdet

Vietimme töissä viime maanantaina tyhy-iltapäivää ja yhtenä vaihtoehtona oli ruoanlaitto tai leipominen. Minä käytin tilaisuuden heti hyväkseni ja kokeilin Facebookissa ollutta hauskan näköistä ohjetta, jossa tehdään kauniita tähtiä hauskasti kieputtelemalla ja vain kahdesta aineksesta, voitaikinasta ja Nutellasta. Kysessä on siis melkoinen "kalori bombasi", kuten turkinkielisessä ohjeessa luki, mutta kerrankos sitä! Kerrankin oli valmiiksi liuta syöjiä paikalla, joten kaikki kieputtelemani viisi tähteä katosivat vikkelästi sokerihimoisiin suihin! ;)

Näissä tähdissä ei juuri ole leipomista, mutta se kieputtelu näytti niin hauskalta että oli pakko kokeilla. Ohjeet ovat videolla, jonka näet täältä, mikäli sinulla on Facebook-tili. Valitettavasti videon kopioiminen tähän ei onnistunut. Kirjalliset ohjeet näkyvät kaikille täällä, englanninkieliset ohjeet tulevat turkinkielisten ohjeiden jälkeen.

Tähdet olivat helppoja tehdä, kunhan toimii tarkasti kuten videolla näkyy. Mitä ohuempia voitaikinalevyistä saa, sen parempi. Kiitos kollegalle kuvaamisesta!

Aloitetaan kuvasarja valmiista tähdestä, koska se näyttää paljon paremmalle kuin valmistusprosessi...


Kauli mahdollisimman ohuita levyjä.

Reilusti Nutellaa!

Nutellakerroksia tulee yhteensä kolme, eli taikinalevyjä neljä päällekkäin.

Lasi keskelle ja kiekko terävällä veitsellä neljään osaan.

Sitten jokainen neljäsosa neljään osaan.

Ja eikun kieputtamaan! Käännä kaksi osaa kerrallaan kaksi kertaa ulkokautta ympäri.

Muotoile sen jälkeen jokaisesta kahden kiekuran päädystä napakka kolmio täden sakaraksi.

Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa kunnes pintakin on saanut väriä, n. 15-20 min.

Tadaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti