maanantai 22. kesäkuuta 2015

Raparperichutney

Sain taas jumppakaveriltani aimo annoksen raparperia, suurkiitos!


Valmistin tällä kertaa raparperista kahta erilaista hilloa, sekä ekaa kertaa myöskin chutneytä. Tein chutneytä vain yhden annoksen, josta tuli kolme keskikokoista purkkia. Reseptin valitsin Kotilieden sivuilta, koska se vaikutti hyvältä ja helpolta.

Chutney säilyy jääkaapissa suljettuna kauan, luulisin että monta kuukautta, kunhan se purkitetaan huolellisesti riittävän kuumassa vesessä pestyihin purkkeihin. Säilyvyyden takaamiseksi ripautin seokseen keittämisen jälkeen 1/4-osa teelusikallisen Atamonia.

Ohje

500 g raparperia
2-4 sipulia
2-3 rkl makeaa chilikastiketta
1-2 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
3 dl hillosokeria
2 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
1 dl valkoviinietikkaa
 
1. Leikkaa raparperi pieniksi paloiksi ja silppua sipuli. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna. 2. Keitä miedolla lämmöllä kunnes raparperi on pehmennyt soseeksi, noin 15 minuuttia.
3. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta ja lisää halutessasi ripaus säilöntäainetta. Tätä ei tarvita, jos chutney syödään seuraavien viikkojen kuluessa. Purkita puhtaisiin purkkeihin ja sulje kannet huolella. Jäähtymisen jälkeen säilytä jääkaapissa.
 
Chutney sopii hyvin esim. grillatun lihan kanssa kesällä!
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti