Valmistin tällä kertaa raparperista kahta erilaista hilloa, sekä ekaa kertaa myöskin chutneytä. Tein chutneytä vain yhden annoksen, josta tuli kolme keskikokoista purkkia. Reseptin valitsin Kotilieden sivuilta, koska se vaikutti hyvältä ja helpolta.
Chutney säilyy jääkaapissa suljettuna kauan, luulisin että monta kuukautta, kunhan se purkitetaan huolellisesti riittävän kuumassa vesessä pestyihin purkkeihin. Säilyvyyden takaamiseksi ripautin seokseen keittämisen jälkeen 1/4-osa teelusikallisen Atamonia.
Ohje
500 g raparperia
2-4 sipulia
2-3 rkl makeaa chilikastiketta
1-2 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
3 dl hillosokeria
2 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
1 dl valkoviinietikkaa
1. Leikkaa raparperi pieniksi paloiksi ja silppua sipuli. Mittaa kaikki
ainekset kattilaan ja kuumenna. 2. Keitä miedolla lämmöllä kunnes raparperi on pehmennyt
soseeksi, noin 15 minuuttia.
3. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta ja lisää halutessasi ripaus säilöntäainetta. Tätä ei tarvita, jos chutney syödään seuraavien viikkojen kuluessa. Purkita puhtaisiin purkkeihin ja sulje kannet huolella. Jäähtymisen jälkeen säilytä jääkaapissa.
Chutney sopii hyvin esim. grillatun lihan kanssa kesällä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti