lauantai 22. tammikuuta 2011

Lahjamuffinssit


Sain viime sunnuntaina ensimmäisen synttärilahjani hieman etuajassa. Kummityttöni 8 v. oli tehnyt minulle ihania suklaakuorrutteisia herkkumuffinsseja. Hän on nyt kovin innostunut leipomisesta ja kokeillut jo montaa reseptiä joulupukilta saamastaan leivontakirjasta. Hän on konvehteja tehdessämme suorastaan imenyt itseensä keittiöterminologiaa. Aika harva 8-vuotias varmaankaan osaa sujuvasti keskustella suklaan temperoinnista, marmoroinnista ja palettiveitsistä! Muffinssien mukana tuli vielä suklaakirja, joka pursusi uusia ihania reseptejä.









Viikonloppuna valmistan jälleen Crema Catalanaa. Teen sen ihan Espanjasta ostamastani pulverista, josta tulee kyllä tosi hyvää. Crema Catalana on yksi lempijälkkäreistäni. Kataloniassa asuva ystäväni pitää huolen, ettei pulverivarastoni koskaan hupene. Yhtenä vuonna sain häneltä aivan hulvattoman joululahjan. Crema Catalanan pinnalle kuuluisi nimittäin ripotella hieman sokeria ja karamelisoida sitä vähän uunissa. Olin valitellut ystävälleni, etten koskaan onnistu siinä, koko annos lämpeni liikaa aina kun yritin. Crema Catalana kun on ehdottomasti parhaimmillaan kylmänä. No, sitten tuli joulu ja postiin saapui paketti. Avattuani paketin sieltä löytyi tällainen härveli:



 Pyörittelin härveliä käsissäni ihmetellen ja sitten aloin lukea mukana tullutta kirjettä. Kyseessä on Crema Catalanan karamelisointikone! Häkkyrä kuumenee aivan hehkuvaksi ja kun sitä pitää annoksen päällä, sokeri sulaa, mutta muu osa jää kylmäksi. Crema Catalanassa ei nimittäin ole tarkoitustaan saada sellaista rapeaa pintaa kuin Creme Bruleessa. Tämä härveli on kyllä ollut yksi erikoisimmista ja hauskimmista joululahjoistani koskaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti