maanantai 24. tammikuuta 2011

Tortilla de patatas


Rakastan tapaksia. Niitä on niin paljon erilaisia, että mahdollisuudet ovat rajattomat. Ja kun tekee tapaksia, saa samalla kertaa syödä monia lempiherkkuja.  Kutsun siis tapaksiksi kaiken maalaisia pikkuannoksia. Tässä kuva lauantain herkkupöydästä:



Kuvassa tomaatti/mozzarella/basilika-tikkuja (miten tuollainen kirjoitetaan??), serranokinkkua hunajameloniin käärittynä, lohitäytteisiä rieskarullia, lohi- ja kinkkutäytteisiä bageleita, tortilla de patatas, artisokan sydämiä ja salaatti. Tortilla de patatas, eli espanjalainen perunamunakas, on yksi suosikeistani.

Tortilla de patatas (kaikki määrät ovat summittaisia, tarvitsemasi määrä riippuu mm. pannun ja perunoiden koosta)

4 perunaa

1-2 sipulia

4 kananmunaa

suolaa ja pippuria

Pilko sipulit ja paista pannulla. Käytä keskikokoista pannua, jos et tee hirveän isoa munakasta. Kuutioi perunat ja lisää paistettujen sipuleiden joukkoon. Paista vielä hetki. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kevyesti rakenne rikki. Lisää pari ruokalusikallista vettä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kaada kananmunat pannulle sipulien ja perunoiden päälle tasaisesti. Anna paistua keskilämmöllä, niin että pinta alkaa hiljalleen hyytyä mutta pohja ei pala. Kun pinta on hyytynyt, tai ainakin melkein, laita pannun päälle lautanen. Kippaa pannu ylösalaisin, niin että munakas putoaa lautaselle. Siirrä munakas lautaselta vielä toisin päin pannulle ja paista hetki toista puolta. Kun munakas on valmis, se on helppo hivuttaa pannulta lautaselle (kannattaa siis tarjoilla niin että ensin paistettu puoli on ylöspäin, se on paljon kauniimpi). Tortillan voi tarjoilla joko kylmänä tai lämpimänä. Espanjassa tortillasta leikataan yleensä pieniä paloja tai viipaleita.



Crema Catalanasta tuli taas hyvää, vaikka onnistuinkin aika lahjakkaasti polttamaan sen pohjaan... Onneksi palaneen käry ei juurikaan levinnyt itse seokseen. Tällä kertaa en sulattanut sokeria annoksen päälle ( vaikka minulla se härveli onkin), sillä se ei sitä ollenkaan välttämättä kaipaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti