sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Superhelppo marjapiirakka


Tein äitienpäivänä marjapiirakan tutulla reseptillä. Äitini poimi reseptin aikoinaan jostakin lehdestä, jossa se oli nimellä Nellin piirakka, ja liimasi sen keittokirjaansa. Resepti on niin hyvä ja kätevä, että päätin laittaa sen nyt tähän itselleni talteen, ja samalla muillekin. Tämä on siis SUPERHELPPO piirakka, joka ei voi epäonnistua. Sen tekee 10 minuutissa ja lopputulos on aina hyvä.

2 kananmunaa

2 dl sokeria

1,5 tl vaniljasokeria

3,5 dl jauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1,5 dl maitoa

150g margariinia

marjoja

1. Sekoita kananmunat ja sokerit kulhossa, ei tarvitse vatkata koneella.

2. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

2. Lisää joukkoon maito ja sulatettu margariini.

Kaada taikina joko voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Lisää marjat päälle ja paista 200 asteessa n. 30 min.

Olen huomannut, että on hyvä jos marjat ovat melko sulaneita, jolloin niiden mehu mehevöittää piirakkaa entisestään. Tietenkin kaikista ihanimpia ovat tuoreet marjat, mutta niitäkin kannattaa vähän murskata ensin. Itse käytin tällä kertaa mustikoita ja mansikoita, mutta tähän voi käyttää oikeastaan mitä marjoja vaan. Pohja sopii myös esim. omena- tai raparperipiirakkaan. Tykkään tästä ohjeesta myös siksi, että se sitä voi halutessaan helposti keventää, ilman että maku kärsii. Jos haluaa tehdä esim. kevyemmän "arkipiirakan", voi sokeria laittaa vain 1,5 dl, margariinia 100g ja vaihtaa puolet vehnäjauhoista täysjyväksi. Todella hyvää niinkin, testattu on!

Tämän päivän piirakan ulkonäkö ei ollut paras mahdollinen, mustikan lientä oli ehkä hieman liikaa (+ yleensä koristelen tomusokerilla, mutta se oli nyt päässyt loppumaan). Ja tietenkin on kauniimpaa, jos vuoan voitelee eikä käytä leivinpaperia. Mutta maku yhtä hyvä kuin ennenkin!





(Huom. Princess-lautasliina, joita ostin Williamin ja Katen häiden kunniaksi  )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti