keskiviikko 10. elokuuta 2011

Anytime-muffinssit


Näin kesän loppuvaiheessa teki mieli leipoa pakkaseen (jonne olin juuri onnistunut saamaan pienen tyhjän kolon) jotakin kätevää arkea varten. Päädyin muffinsseihin, jotka toimisivat sekä kiireisen aamun aloituksena että mukaan otettavana välipalana. Tarkoitus ei siis ollut tehdä jälkiruokaherkkuja, jonka vuoksi en halunnut tehdä muffinsseista kovin makeita ja tähtäsin myös terveellisyyteen. Resepti on oma sovellukseni yhden lehden nettisivuilta löytyneestä pohjasta (http://www.fit.fi/reseptit/hedelmaiset-myslimuffinit). Maistoin äsken yhden ja hyvää oli! Mustikat toivat kivasti mehevyyttä ja kuivatut hedelmät makua.

3 kananmunaa

0,5 dl sokeria

2,5 dl maustamatonta jogurttia

0,5 dl rypsiöljyä tai kasvirasvaseosta

2 dl täysjyvävehnäjauhoa (tai tavallista)

1 dl ohrajauhoa

reilu 1 dl kaurahiutaleita

vajaa 1 dl vehnäleseitä

1-2 tl kanelia

rusinoita (vajaa 1 dl)

kuivattuja ja pilkottuja aprikooseja ja taateleita (n. 1-2 dl)

mustikoita (n. 2-3 dl)

1. Sekoita kulhossa kananmunat, sokeri, jogurtti ja rasva.

2. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää joukkoon rusinat, aprikoosit ja taatelit.

3. Sekoita kuivat aineet kananmunaseokseen ja lisää lopuksi joukkoon mustikat.

4. Annostele taikina muffinssipellille laitettuihin paperivuokiin. Nämä muffinssit eivät kohoa kovin paljoa, joten taikinaa saa olla melko reilusti. Totesin jälkeenpäin, että paperivuokia kannattaa tässäkin laittaa 2 päällekäin, sillä mustikoiden mehua saattaa hieman valua vuokien yli.

Paista 225 C vajaa 15 min. Itse sain ylläolevasta annoksesta 12 muffinssia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti