lauantai 27. elokuuta 2011

Suklaakoristeltu juustokakku

Olin luvannut tehdä viikonlopun rapujuhliin kakun. Päädyin juustokakkuun, sillä olin pidempään halunnut kokeilla suklaareunusta, jonka olin nähnyt Kinuskikissan sivuilla (www.kinuskikissa.fi).

Itse kakun teko oli hyvin helppoa, eikä koristelukaan vaikeaa ollut (mutta vaati tietysti hieman kärsivällisyyttä). Suklaareunat tehdään Minigrip-pussien avulla. Reunus tehdään ensin muovin päälle, jonka jälkeen se painetaan kakkuun kiinni. Sitten kakku laitetaan jääkaappiin ja kun suklaa on jähmettynyt, muovi poistetaan. Suklaarullat sen sijaan tehdään pursottamalla ristikko leivinpaperin päälle ja rullaamalla se sitten niin, että suklaan reunat yhdistyvät. Kiinnitysapuna voi käyttää esim. klemmareita. Sen jälkeen rullat laitetaan pakastimeen hetkeksi, ja kun ne ovat jähmettyneet, leivinpaperi poistetaan varovasti. Kaikki ohjeet löytyvät Kinuskikissan sivuilta. Minun rullistani ei tullut läheskään niin hienoja kuin "mallissa", mutta ensi yritykseksi olin niihin ihan tyytyväinen. Tämä kakku täytyy tehdä joskus uudestaan, myös maku sai nimittäin koko porukalta vuolaat kehut. Sitä tilattiinkin jo seuraaville 6-, 64-, ja 4-vuotispäiville.

Pohja

200g dominokeksejä
75g sulatettua margariinia

Täyte

5 liivatetta
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400g appelsiinituorejuustoa
200g appelsiinijogurttia
2 appelsiinin kuoriraaste
200g valkosuklaata
1dl puristettua appelsiinimehua

Kiille

3dl appelsiinimehua
3 liivatetta

1. Murskaa dominokeksit joko koneessa tai käsin ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos siihen.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto sekä appelsiinijogurtti.
3. Pese appelsiinit hyvin ja raasta niiden kuori täyteseokseen.
4. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä ja lisää täytteeseen.
5. Purista appelsiineista mehu. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivatteet ohuena nauhana täyteseokseen. Kaada sitten täyte kakkuvuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia.
6. Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna sitten kiilteen mehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä lopun mehun kanssa ja kaada seos kakun päälle. Tässä kannattaa minusta käyttää kaupan appelsiinimehua, sillä itse puristettu on väriltään liian haaleaa. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vielä ainakin 3 tuntia. Irrota reunat ensin veitsellä ja ota kakku sitten vuoasta. Koristele!





Tässä kakku ennen koristelua:



Kakku maistui niin isoille kuin pienillekin, ja hetken kuluttua jäljellä oli enää muutama muru!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti