keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Maukas kurpitsakeitto




Tulipa tehtyä hyvää kurpitsakeittoa ja niin yksinkertaisilla aineksilla. Sävelsin reseptin enimmäkseen päästäni, joten laitanpa sen tähän muistiin:

1,5 kg kurpitsaa

4 pienehköä sipulia

n. 1,5 l vettä

3 kasvisliemikuutiota

1 pkt (2,5 dl) Kippari-ruokakermaa

n. 100 g sinihometuorejuustoa

valkopippuria

Ostin itse spagettikurpitsan (ensimmäistä kertaa), joka sopi keittoon muuten hyvin, mutta oli ostettaessa totaalisen kivikova! Olisin valinnut jonkun muun lajin, jos olisin tajunnut asian jo kaupassa. Ei auttanut kuin hiki päässä koittaa suurimman kotoa löytyneen veitsen kanssa äheltää se ensin puoliksi ja sitten neljään osaan. Kuorimista millään työvälineellä ei voinut edes kuvitella, joten keitin osia n. 10 min ja kuorin palat sitten hieman pehmenneinä. Sitten vaan kuoritut kurpitsapalat ja sipulit kiehumaan, mukaan liemikuutiot. Soseutuksen jälkeen lisätään ruokakerma, tuorejuusto + vähän valkopippuria, ja kiehautetaan vielä kevyesti. Entistä maukkaampi annos on, jos päälle ripotelee hieman rapeaksi paistettua pekonia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti