keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Gazpacho


Vaikka hellepäiviä saadaan varmaan vielä tovi odotella, voi kesätunnelmaa hakea keittiöstä. Gazpacho on andalucialainen kylmänä nauttittava kasviskeitto, joka viilentää mukavasti kuumana päivänä. Minun piti valmistaa gazpachoa monta kertaa jo viime kesänä, mutta nyt sain vihdoin tartuttua tuumasta toimeen. Reseptin poimin Helsingin sanomien nettisivuilta. Keitosta tuli hyvää, joten laitanpa ohjeen tähän muistiin.

1 punainen paprika

½ kurkku

pieni pala chiliä

½ valkosipulinkynsi

2 rkl punaviinietikkaa

½ dl oliiviöljyä

½ kg kypsiä tomaatteja

suolaa

mustapippuria

sokeria

Pilko kaikki kasvikset tehosekoittimeen, tomaatteja lukuunottamatta, ja lisää mukaan öljy + etikka. Aja tasaiseksi massaksi. Lisää pilkotut tomaatit ja aja täydellä teholla hetki, mutta älä liian kauaa, sillä muutoin tomaatin siemenet menevät rikki ja keitosta tulee kitkerää. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Halutessasi siivilöi keitto kertaalleen. Laita jääkaappiin viilenemään. Keiton voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä, jolloin se ehtii sopivasti tekeytyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti