lauantai 9. kesäkuuta 2012

Terveisiä kakkutehtaalta!


Eräs ystäväni kysyi minulta toukokuun lopussa, haluaisinko valmistaa kakut hänen luonaan kesäkuun alkupuolella järjestettäviin sukujuhliin. Tulossa oli 30-40 henkeä. Innostuin heti, kunhan oli selvitetty että kakut saavat olla "kotikutoisia" ja voin melko vapaasti itse valita mitä teen. En yleensä teen mitään "tilaustöitä", sillä olen tässä harrastuksessani kuitenkin vasta aika noviisi. Toinen tärkeä syy on se, että haluan pitää tämän nimenomaan harrastuksena, puuhailuna joka on täysin stressitöntä ja johon voi ryhtyä silloin kun huvittaa. Mutta ystävänpalveluksia silti toki teen mielelläni ja varsinkin nyt kun kesäloma oli juuri alkanut, leivontasormeni suorastaan syyhysivät.

Tein yhteensä kolme kakkua: Kirsikka-tryffelikakun, Mansikka-kermakakun ja Lime-juustokakun. Kakut ohjeineen löytyvät omista päivityksistään, mutta pitihän niistä ottaa pari yhteiskuvaakin. Jo senkin vuoksi, että nuo kolme kakkua 1,5 päivän sisällä tehtynä on suurin leivontaurakkani vähään aikaan. Koska vieraiden mahdollisista allergioista ei ollut varmuutta, sovimme että teen varmuuden vuoksi Lime-juustokakun gluteenittomaksi (käytin pohjaan gluteenittomia diggestivekeksejä) ja Mansikka-kermakakun vähälaktoosiseksi. Oheisissa päivityksissä näitä allergioita ei kuitenkaan ole otettu huomioon, vaan reseptit ovat "tavalliset".

Ehdottomasti suuritöisin oli Kirsikka-tryffelikakku, kaksi muuta olivat sen rinnalla ihan pikapuuhaa.

Hauskaa oli, toivottavasti kakut maistuivat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti