sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Geisha-muffinssit

Kummityttö toi yökyläilemään tullessaan reseptin herkullisilta kuulostaviin Geisha-muffinsseihin ja niitähän oli tietysti pakko yhdessä tehdä! Reseptin alkuperästä ei ole tietoa, joten se jääköön mysteeriksi. Nämä muffinssit taltuttavat taatusti pahemmankin suklaahimon! Annos on aika iso, joten kannattaa tilanteen mukaan miettiä, riittäisikö puolikas taikina (tai sitten tehdä tilaa pakastimeen).

300g margariinia
3 dl sokeria
4 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
5 rkl kaakaojauhetta
2½ dl kermaa (laitoimme maitoa)
3 rkl sitruunamehua (meidän versiossa käytimme appelsiinimehua, puristettua)
n. 50 Geisha-konvehtia

1. Leikkaa puolet konvehdeista muruiksi.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman/maidon kanssa.
4. Sekoita sitruuna/appelsiinimehu ja sitten konvehtimurut taikinaan.

Me teimme kolmen kokoisia muffinsseja: Maxi, medium ja mini. :) Yhteensä niitä tuli 30 kpl, mutta keskikokoisia muffinsseja tästä taikinasta tulee n. 25 kpl. Lusikoi taikinaa muutama lusikallinen muffinssivuokaan, paina päälle yksi konvehti, ja peitä vielä taikinalla. Minimuffinsseihin emme laittaneet suklaaasydäntä, mediumeihin laitoimme yhden konvehdin ja maxeihin kaksi.

Paista muffinsseja 225 asteessa n. 10-15 min, koosta riippuen.

Koristele halutessasi!

Kuvassa midit ja minit. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti