maanantai 9. syyskuuta 2013

Seeprakakku

Kummityttöni halusi valmistaa Ravintolapäivän 2013 pöytään jotakin "omaa". Valitsimme yhdessä hänelle Kinuskikissan sivuilta löytämäni seeprakakun, sillä idea vaikutti hauskalta. Kyseessä on hieman juhlavampi versio tiikerikakusta.

Taikina

4 munaa
3 dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kädenlämpöistä maitoa
2 ½ dl öljyä
2 rkl kaakaojauhetta


Seeprakuorrutus

130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
70 g valkosuklaata

1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
4. Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi. Sekoita hitaasti vatkaten munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja öljyä.
5. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe.

Kaada vuoan keskelle vuorotellen tummaa ja vaaleaa taikinaa noin puoli desilitraa kerrallaan. Älä jää odottamaan taikinan leviämistä, vaan kaada päälle samantien seuraava annos. Jatka näin taukoja pitämättä, kunnes kaikki taikina on käytetty.



Paista kakkupohjaa 180 asteessa keskitasolla noin 40 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä. Nosta kakku tarjoilulautaselle paistopinta ylöspäin.



Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Mittaa kerma kattilaan. Lämmitä kerma liedellä, mutta älä kuumenna kiehuvaksi. Kaada suklaa kerman joukkoon. Voit laittaa kattilan hetkeksi takaisin liedelle miedolle lämmölle. Sekoittele, kunnes kuorrute on tasaista. Jäähdytä hetki ja kaada kakun päälle. Voit antaa kuorrutteen valua myös hieman reunoille.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Kaada suklaasula kertakäyttöiseen pursotuspussiin. Leikkaa päähän noin puolen sentin kokoinen aukko. Pursota seepraraitoja suklaakuorrutteen päälle. Laita kakku jääkaappiin, kunnes kuorrute on jähmettynyt.



2 kommenttia:

  1. harrastelijaleipurina saan uusia kivoja ideoita, tätä kakkua kokeilen varmasti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukava kuulla, että blogista on iloa. Hauskoja leipomishetkiä! :)

      Poista