Halusin kokeilla tämän vuoden rapujuhliin uudenlaista juustokakkua seepratekniikalla. Olen aiemmin tehnyt kerran seepra-kuivakakun, joka on hauska muunnelma perinteisestä tiikerikakusta, mutta juustokakussa en ollut kuviota koskaan kokeillut. Resepti on mainiosta Kinuskikissan blogista. Tässä kakussa maistuu vaniljan ja mustikan ohella häivähdys kinuskia. Kinuski olisi saanut minusta tulla voimakkaamminkin esille, kinuskin maku oli yllättävän mieto siihen nähden että sitä kuitenkin tuli täytteeseen useampi desi. Kakku oli herkullista ja sai kiitosta myös raikkaudestaan, ei ole äkkimakea siis.
Pohja
180 g digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
Kinuskinen vaniljatäyte
3 dl vispikermaa
2 ½ dl fariinisokeria
8 liivatelehteä
500 g vaniljakastiketta, esim. Valio Vanilla (ei vaahdotettavaa vaniljakastiketta)
400 g vaniljarahkaa
4 rkl vettä
Mustikkatäyte
5 liivatelehteä
500 g tuoreita tai pakastemustikoita
Valmistus:
1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan sisäreunoille öljyä, jotta kakku irtoaa siistimmin.
2. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
3. Mittaa kinuskitäytteen kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna
kiehuvaksi ja keitä noin minuutti, jotta sokeri liukenee kermaan.
Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Nosta sitten jääkaappiin, jotta kastike
viilenee ja muuttuu paksummaksi. Kastikkeen voi tehdä tähän pisteeseen
jo edellisenä päivänä.
4. Laita täytteiden liivatelehdet (8 + 5) likoamaan kylmään veteen.
5. Soseuta mustikat. Kuumenna noin desilitra mustikkasoseesta kiehuvaksi
ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä huolellisesti sekoittaen lopun
mustikkasoseen kanssa.
6. Yhdistä vaniljakastike, vaniljarahka ja kinuskikastike vatkaimella.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateseos kinuskitäytteen joukkoon.
7. Kaada vuoan keskelle vuorotellen kinuski- ja mustikkatäytettä. Loppua
kohden annosta voi pienentää, jotta saat keskiosaan tiheän
rengaskuvion. Voit säädellä kuviota myös kaatamiskorkeudella. Jos täyte
painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa.
8. Laita kakku jääkaappiin hyytymään noin neljäksi tunniksi tai
seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Tuo kaataminen vuorotellen oli yllättävän haasteellista, kun oli kaksi kippoa koko ajan käsissä. Lopputulos ei ollut yhtä nätti kuin kinuskikissan kuvassa, mutta harjoitus varmaan tekee tässäkin asiassa mestarin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti