maanantai 18. heinäkuuta 2016

Maailman paras raparperipiirakka (ja helppo!)

Viime päivityksestä onkin kulunut pitkä tovi. Keväällä en juuri leiponut uusia herkkuja ja nyt kesälläkin on tullut lähinnä tehtyä tuttuja, jo hyviksi havaittuja hilloja. Kesäkuussa kuitenkin tein raparperipiirakan uudella reseptillä, jonka löysin luottoleipuri Kinuskikissan sivuilta. Ja ah mikä lopputulos! Pikaisesti nappaamani kuva ei juuri tee oikeutta tälle herkulle. Piirakan salaisuus on se, että se koostuu kahdesta eri taiknasta, jotka kuitenkin syntyvät ikäänkuin samalla vaivalla. Päällä on keksimäinen murotaikina, välissä vaniljaa ja raparperia, ja alla tavallinen piirakkapohja. Suosittelen kokeilemaan! Tämä piirakka ei välttämättä vaadi kaverikseen mitään, vaan on ihanaa ihan sellaisenaankin.

Pohja
 
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g margariinia tai voita

Vain puolikkaaseen pohjataikinasta lisätään:
200 g vaniljajogurttia
1 muna

Täyte

n. 7 dl raparperipaloja
2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
(½ dl sokeria)
2 munaa

Pinnalle
 
puolet pohjataikinasta


1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
2. Sulata margariini ja sekoita joukkoon. Jaa seos kahteen osaan.
3. Sekoita toiseen puolikkaaseen vaniljajogurtti ja kananmuna. Kaada se voidellun, korkeareunaisen (piirakka nousee melko paljon uunissa) vuoan pohjalle (halkaisija n. 24 cm).
3. Kuori raparperit ja leikkaa ne paloiksi. Levitä ne pohjan päälle.
4. Sekoita vaniljarahka, (sokeri) ja munat keskenään. Minusta piirakasta tulee liian makea, jos sokeria lisää täytteeseen vielä erikseen. Itse siis jättäisin sen pois vaikka alkuperäisessä ohjeessa sitä laitetaankin puoli desiä myös täytteeseen. Kaada seos raparpereiden päälle.
5. Ripottele pinnalle toinen puolikas pohjataikinasta muruiksi.
6. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 minuuttia.Tarjoile hieman jäähtyneenä joko sellaisenaan tai vaikka vaniljajäätelön kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti