Reseptin valitsin tällä kertaa K-ruoka-sivustolta.
Pohja
200 g diggestive-keksejä
75 g
voita sulatettuna
Täyte
4 keltuaista
397 g makeutettua kondensoitua maitoa
1,25 dl puristettua limemehua (3-4 limeä)
2 tl raastettua limen kuorta
Täyte
4 keltuaista
397 g makeutettua kondensoitua maitoa
1,25 dl puristettua limemehua (3-4 limeä)
2 tl raastettua limen kuorta
Koristeeksi
1-2 dl kuohu- tai vispikermaa
limeviipaleita
sitruunamelissan lehtiä
1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia.
2. Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja limenmehu. Lisää limenkuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle.
3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
4. Irrota piirakka varovasti vuoasta ja aseta tarjoiluvadille. Vaahdota kerma. Koristele piirakka kermavaahtopursotuksilla, limenviipaleilla ja sitruunamelissan lehdillä. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.
Tämän piirakan voi myös pakastaa. :)
1-2 dl kuohu- tai vispikermaa
limeviipaleita
sitruunamelissan lehtiä
1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia.
2. Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja limenmehu. Lisää limenkuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle.
3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
4. Irrota piirakka varovasti vuoasta ja aseta tarjoiluvadille. Vaahdota kerma. Koristele piirakka kermavaahtopursotuksilla, limenviipaleilla ja sitruunamelissan lehdillä. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.
Tämän piirakan voi myös pakastaa. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti