tiistai 19. heinäkuuta 2011

Eläincupcaket


Teimme kesäisenä aamuna kummitytön pyynnöstä eläincupcakeja hänen uudesta keittokirjastaan. Ne olivat helppoja tehdä ja hauskoja koristella. Ensin piti tosin miettiä, paljonko leivinjauhetta tarvitaan, sillä reseptissä käytettiin Briteissä suosittua itsekohottavaa jauhoa (self raising flour), jossa leivinjauhe on jo valmiina. Sain netistä selville että itsekohottavassa jauhossa on 1tl leivinjauhetta kuppia kohden, ja yksi kuppi taas on 2,84 dl. Tässä ”suomalaistettu” versio reseptistä:

125g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

125g sokeria

0,5 tl sitruunamehua

2 kananmunaa

125g jauhoja

1tl leivinjauhetta (ohjeessa laitetaan siis itsekohottavan jauhon lisäksi vielä vähän leivinjauhetta, siitä tuo 1 tl)


Kuorrute:

100g  pehmeää suolatonta voita

225g tomusokeria

1 rkl maitoa

0,5 tl vanilja-aromia

elintarvikevärejä


Koristeluun erilaisia karkkeja (mm. Englannin lakuja).

1. Sekoita kaikki muffinssiaineet huolella yhteen ja annostele taikina vuokiin muffinssipellille. Annoksesta tulee 8-9 muffinssia. Laita jokainen vuoka noin puolilleen taikinaa. Paista 180 C n. 20 min. Anna jäähtyä hyvin ennen koristelua, ettei kuorrute sula päälle.

2. Sekoita kuorrutteen aineet yhteen ja värjää siitä osia sen mukaan, mitä aiot tehdä. Koristele!


Me teimme tällä kertaa possuja, sammakoita ja tiikereitä:



Lisäksi pikkuleipuri teki kolme omaa mielikuvituseläintä: Myrkkysammakon, mudassa kierineen possun ja rakastuneen tiikerin.



Hauskaa oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti