tiistai 21. helmikuuta 2012

Laskiaispullat


Kummitytön hiihtolomakyläilyn ohjelmassa oli luonnollisesti taas myös leipomista. Päivä oli sopivasti laskiaistiistai, paras mahdollinen ajankohta laskiaispullien leipomiseen.

Teimme tavallisen pullataikinan (ohje täällä), johon lisäsimme rusinoita. Väliin laitoimme kermavaahtoa ja vadelmahilloa. Herkkua oli!

Tuli taas todettua, että uunituore, valkoisiin vehnäjauhoihin leivottu pulla on kaikessa yksinkertaisuudessaan taivaallisen hyvää, eikä oikeastaan edes kaipaa mitään lisukkeita. Kerran kokeilin leipoa pullaa täysjyväjauhoista, mutta totesin sitten että pah, lopputulos muistutti lähinnä hieman makeaa sämpylää. Joten sen kerran kun pullaa leipoo, kannattaa se tehdä ihan vanhan ajan malliin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti