keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Pääsiäiskeksit


Innoistuin jouluna piparkakkujen pikeerikoristelusta siinä määrin, että päätin tänä vuonna tehdä pääsiäiskeksejä samalla systeemillä. Pohjaksi valitsin vaalean perustaikinan, koska näissä kekseissähän kuorrutus on pääosassa. Lisäsin taikinaan vielä kuitenkin hieman appelsiininkuorta ja vanilja-aromia makua tuomaan.

Taikina

200 g margariinia

2,5 dl sokeria

1 kananmuna

4,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria tai pari tippaa vanilja-aromia

n. 2 rkl raastettua appelsiininkuorta

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin, sen jälkeen lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet ja appelsiininkuori. Vaivaa taikinaa hetki käsin, kunnes se on tasaista ja kaulittavaa. Paista 200C n. 5 min, vaaleat piparkakut tummuvat todella helposti.

Itselläni oli hieman vaikeuksia kaulimisen kanssa, sillä taikina oli aika murenevaa. Koostumus kuitenkin parani, kun taikinaa jaksoi tarpeeksi pyöritellä käsissä ensin.

Royal Icingin, eli pikeerikuorrutteen, tekeminen on helppoa, mutta siihen tarvitaan leivontakaupoissa myytävää valkuaisjauhetta. Pelkkään veteen tehty sokerikuorrute kuivuu erittäin hitaasti ja tuoreen kananmunan valkuaiseen tehty ei taas säily kovin hyvin. Pikeerin perusohjeen löydät täältä. Alussa on hieman haastavaa saada rajauspikeeristä sopivaa, sillä liian jäykkä kuorrute ei tartu kekseihin kunnolla, ja liian löysä taas leviää. Vaikka tuossa ohjeessa vettä laitetaan vain 0,75 dl (450 grammaan tomusokeria), olen itse todennut että se on aivan liian vähän. Lisäsin kuorrutteeseen vettä pikku hiljaa samalla kuin sekoitin, ja päädyin lopulta laittamaan varmaan lähes tuplamäärän. Täytepikeeriin vettä tietenkin lisätään vielä, jotta täyte levittyy hyvin.

Ostin keksejä varten pienen pääsiäismuottisetin, ja käytin näihin kekseihin lähes koko kuvioiden kirjoa (tottakai!).















HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti