keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Karamelisoidut banaanikakut

Jostain syystä ennen lomaa minun tekee aina erityisen paljon mieli leipoa. Onneksi aina löytyy joku syy jonka vuoksi tarjoilla leipomuksia tutuille. Selailin toissapäivänä Sara La Fountainin keittokirjaa Passion for food, jonka sain pari vuotta sitten vanhemmiltani joululahjaksi, ja silmiini osuivat hauskannäköiset banaanikakut. Päätin kokeilla, mutta tällä kertaa valmistus ei sujunut ihan niin kuin Strömsössä... Laitoin taikinaa vuokiin liikaa, jonka vuoksi se valui iloisesti pitkin peltiä. Karamellikastike antoi banaaneille kullanhohdon sijaan epämääräisen ruskean pinnan. Mutta pienellä ehostuksella sain kakuista syötäviä, ja maku oli ihan hyvä. Perinteiset banaanileivokset ovat kuitenkin enenmmän omaan mieleeni. Tällä ohjeella voi muuten hyvin myös tehdä tavallisia kookosmuffinsseja, kun jättää banaanit ja kastikkeen pois.

Taikina

150g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 rkl vanilja-aromia
2 dl kookoshiutaleita
1 dl kermaviiliä
2-3 rkl sitruunamehua
1 dl ananasmehua
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
ripaus ruokasoodaa

Kastike

1 dl fariinisokeria
1 rkl voita
½ dl vettä

Lisäksi

3-4 banaania, pitkittäin siivutettuina
vuokia, esim. folio

1. Laita kulhoon voi ja sokeri, sekoita kuohkeaksi.
2. Lisää kananmunat ja vanilja-aromi.
3. Lisää kookoshiutaleet, kermaviili ja mehut. Sekoita. Lisää sitten kuivat aineet siivilän läpi.

Jos teet kakut pieniin annosvuokiin, halkaise banaanit ensin vaakasuunnassa keskeltä. Leikkaa sitten pitkittäin banaaeista ohuita siivuja ja asettele ne VOIDELTUJEN vuokien pohjalle vuokien pohjan muotoisesti. Valmista sitten kastike: Sulata sokeri pannulla kullanruskeaksi ja lisää vesi + voi, sekoita. Kaada hieman kastiketta jokaiseen vuokaan banaanien päälle. Laita sitten päälle taikinaa.

Älä laita vuokia liian täyteen, muutoin voi käydä näin:





Paista kakkuja 180 asteessa n. 15-20 min, kunnes ne ovat saaneet väriä pintaan. Kun kakut ovat jäähtyneet, kumoa ne tarjolle. Näiden kanssa kannattaa tarjota jotain pehmeää ja kaunista, luulen että esim. vaahdotettu vaniljakastike sopisi tosi hyvin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti