perjantai 26. lokakuuta 2012

Mascarpone-omenapiirakka

Poimin tämän ohjeen talteen muutaman viikon takaisesta Me naiset-lehdestä, sillä se vaikutti kivan erilaiselta versiolta syksyisestä omenapiirakasta. Piirakka on parasta leipoa hyvissä ajoin, sillä se kannattaa ehdottomasti tarjoilla viileänä, maku on silloin aivan erilainen.

Pohja

150 g voita
1,25 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte

1,5 dl maitoa
1 pussi vanhanajan vaniljakastikeaineksia (esim. Blå Band)
250 g mascarponejuustoa
omenoita
1,5 rkl siirappia

1. Vaahdota voi ja sokeri keskenään, ja lisää sen jälkeen kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten mukaan. Sekoita hyvin ja painele taikina tasaisesti piirakkavuoan reunoille.
2. Sekoita vaniljakastikeainekset maitoon ja anna seoksen tekeytyä vähintään 10 min jääkaapissa. Sekoita sitten mascarpone vaniljakastikkeseen ja kaada täyte vuokaan taikinan päälle.
3. Viipaloi omenat ja asettele ne haluamallasi tavalla vuokaan täytteen päälle. Lorauta lopuksi tasaisesti päälle siirappia, se myös estää omenoita kuivumasta. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Tämä piirakka meni enimmäkseen vanhempieni vieraille, mutta pääsin itsekin maistamaan pikku palan ja hyvää oli! Ulkonäkönsä puolestä tämä kaipaisi ehkä vähän jotain väriä, vaikkapa pienen siirappilorauksen vielä päälle, kun piirakka on jäähtynyt. Yön yli lepääminen jääkaapissa tuo makuja vielä paremmin esiin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti