tiistai 16. lokakuuta 2012

Mudcake - syntisen suklainen mutakakku

Pullavuoroni töissä sattui olemaan juuri ennen lomaa, joten päätin loman kunniaksi leipoa pullan sijaan jotakin tuhdimpaa... Mieleeni tuli heti mutakakku, koska se on syksyisen täyteläinen, enkä ollut sitä ennen tehnyt. Tätä kakkua leipoessa ei pidä miettiä kaloreita, saati syödessä! Hyväksi havaitun reseptin sain ystävältäni, joka puolestaan oli saanut sen entiseltä kämppäkaveriltaan.

Kakun voi tehdä joko irtopohjavuokaan tai piirakkavuokaan, mutta piirakkavuokaan tehtäessä taikina on syytä valmistaa vähän isompana. Itse käytin tällä kertaa piirakkavuokaa kuljetussyistä. Alla ohjeet molempiin mitoituksiin.

Piirakkavuokaan

300g voita
300g tummaa suklaata
4 kananmunaa
3 dl sokeria
vähän yli 2 dl vehnäjauhoja

Irtopohjavuokaan

200g voita
200g tummaa suklaata
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja

1. Sulata suklaa ja voi. Sekoita ne yhteen.
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
3. Sekoita suklaavoisula kananmunaseokseen ja siivilöi jauhot lopuksi joukkoon. Sekoita vain varovasti.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista n. 210 asteessa 10-15 minuuttia. Oma kakkuni oli uunissa 12 minuuttia ja siitä tuli juuri sopiva. Korkeintaan minuutin olisi voinut olla pidempään. Mutta oli se nytkin reunoilta ja päältä rapea, ja keskeltä ihanan löysä. Tämän kakunhan kuuluu jäädä raa'aksi.

Mutakakun ulkonäkö ei ole hääppöinen, mutta maku sitäkin ihanampi. Suosittelen koristelemaan kakun tomusokerilla ja tarjoilemaan esimerkiksi kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti