tiistai 5. maaliskuuta 2013

Mustikkamuffinssit

Tein viime viikolla kaksia erilaisia muffinsseja, näitä mustikkamuffinsseja ja Daim-muffinsseja, mutta valitettavasti ensimmäisistä ei tullut otettua kuvaa. Ohje oli kuitenkin aikas hyvä, joten päätin kirjata sen tänne.

Mustikkamuffinssien resepti löytyi googlaamalla Rouva Pippurin blogista. Minua viehätti reseptissä muffinssien päälle tullut pikkuleipäkuorrutus, joka antoi niille kivan rapean ja kanelisen pinnan. Lisäksi taikinan tekeminen oli todella nopeaa keittiövaa'an kanssa, kun aineksista oli ilmoitettu myös grammamäärät. Muffinssitaikinaa kannattaa tosiaan laittaa vain puoleen väliin vuokaa, ettei herkut tule yli (kuten ensimmäinen erä allekirjoittaneella).

Muffinssitaikina

190g/3,2 dl vehnäjauhoja
150g/1,7 dl sokeria
½ tl suolaa
2-3 tl leivinjauhetta
80 ml/0,9 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
80 ml maitoa
145g pakastettuja mustikoita

Pikkuleipäkuorrutus

50g/0,5 dl sokeria
20g/0,3 dl vehnäjauhoja
25g/0,3 margariinia
1½ tl kanelia

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe.
3. Sekoita pienemmässä astiassa öljy, kananmuna ja maito.
4. Kaada nesteet jauhojen sekaan ja vatkaa sähkövatkaimella taikinaksi.
5. Lisää joukkoon kylmät mustikat ja sekoita.
6. Kaada taikina muffinssivuokiin (yhdestä annoksesta tulee n. 9 muffinssia).
7. Sekoita pikkuleipäkuorrutuksen aineet keskenään (margariini huoneenlämpöisenä) sähkövatkaimella, kuorrutuksen pitäisi olla murumaista. Ripottele kuorrutusta raakojen muffinssien päälle.
8.Paista uunin alatasolla 20-25 minuuttia.

Laita tarjolle vaikka pikku koriin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti