lauantai 20. joulukuuta 2014

Puhemiehen maustekakku Riitta Uosukaisen tapaan

Tämä kakku kuuluu äitini jokavuotisiin joululeivonnaisiin ja se on mielestäni poikkeuksellisen hyvä maustekakku. Ja niin yksinkertainen tehdä! Äitini poimi reseptin aikoinaan ET-lehden numerosta, jossa Riitta Uosukainen esitteli suosikkiohjeitaan.

Kakku on ihanan täyteläisen makuinen. Ole tarkkana, ettet paista sitä liian kuivaksi! Minusta 50 minuutin paistoaika on aika maksimi.

Puhemiehen kakku

2 munaa
4 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
2 tl kardemummaa
100 g voita tai leivonta-
margariinia
2 dl kermaviiliä
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl soodaa
1 dl rusinoita tai kuivattuja
hedelmiä paloina

1. Voitele vuoka. Jauhota se korppujauhoilla ja/tai mantelilastuilla.
2. Sulata rasva.
3. Vatkaa munat ja fariinisokeri kevyesti. Lisää joukkoon sula rasva.
4. Yhdistä seokseen jauhot, mausteet, sooda, jauhotetut
rusinat ja kermaviili.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.

Maustekakku kannattaa tehdä ainakin päivää ennen tarjoulua, mielellään vaikka muutamaa päivää ennen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti