tiistai 8. joulukuuta 2015

Karpaloinen kerroskakku

Mietin millaisen kakun valmistaisin tämän vuoden viimeiseen tiimikokoukseen töissä. Halusin kokeilla jotakin uutta ja lisäksi kakun tulisi olla jouluinen. Päädyin Valion mainoksesta bongaamaani karpaloiseen kerroskakkuun. Valinta oli hyvä ja kakku oli mukavan erilainen kuin aiemmin tekemäni. Kakussa ei ole juustoa, mutta koostumukseltaan ja maultaan se muistuttaa paljon juustokakkua.

Ohje

250g piparkakkutaikinaa
400g turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
400g maustettua rahkaa luumu-kaneli (Valiolta löytyy, yllättäen...)
0,5 tl kardemummaa
200g pakastekarpaloita
1,5 rkl perunajauhoa
(piparkakkuja ja tomusokeria koristeluun)

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjan päälle ja sulje vuoka.
2. Muotoile piparkakkutaikina ensin palloksi ja kauli sitten pyöreäksi levyksi. Painele levy vuoan pohjalle ja n. 3 cm reunoille. Itse vielä voitelin vuoan reunat, vaikka sitä ei ohjeessa lukenut.
3. Sekoita hyvin keskenään jogurtti, kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri. Ota sitten 2,5 dl seoksesta sivuun.
4. Lisää jäljelle jääneeseen jogurttiseokseen rahka ja kardemumma.
5. Sekoita jäiset karpalot ja 1 rkl perunajauhoa keskenään. Ripottele loppu perunajauho (0,5 rkl) vuokaan piparkakkutaikinan päälle.
6. Kaada rahkaseos kakkuvuokaan. Ripottele päälle karpalot. Kaada lopuksi päälle jogurttiseos.
7. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 65 min. Kun kakku on jäähtynyt, irrota kakun reunat vuoasta ensin varovasti esim. veitsen kanssa ja avaa sitten vuoka. Nosta kakku tarjoiluvadille ja säilytä jääkaapissa. Ota huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua.

Koristele jouluisesti vaikka piparkakuilla, ripaus tomusokeria päälle antaa aina myös viimeistellyn säväyksen!


Mukavaa joulunodotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti