tiistai 1. elokuuta 2017

Perinteiset Hanna-tädin keksit

Näitä keksejä tein tänä kesänä hetken mielijohteesta päiväkahville ja pakkaseen (vieras)varaksi. Reseptin otin Maku-lehden sivulta. Nämä ovat helppo ja nopea herkku!


200g voita
3 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
5½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa


1. Sulata voi ja anna jäähtyä hetki.
2. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi seos voin joukkoon.
3. Sekoita taikina tasaiseksi ja nosta se jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.
4. Pyörittele taikinasta suunnilleen samankokoisia "lihapullia" pellille leivinpaperin päälle, jätä leviämisvaraa. Parhaiten samankokoisia saa kun tekee taikinasta ensin tangon, jonka paloittelee sitten samankokoisiin osiin, mutta itse en yleensä vaivaudu moiseen vaan teen silmämääreisesti samankokoisia palloja.
5. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.


Koristele halutessasi tomusokerilla ennen tarjoilua. Josset pakasta keksejä, säilytä ne ilmatiiviissä rasiassa (muutoin kovettuvat nopeasti).







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti