tiistai 1. elokuuta 2017

Salted Caramel Cheesecake-piirakka

Tämänkin herkun tein jo viime syksynä illanistujaisiin, mutta päivitys silloin jäi. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Salted caramel-jutut eri muodoissa ovat olleet viime aikoina in ja päätin kokeilla tätä piirakkaa pysyäkseni trendeissä mukana. ;) Reseptin löysin erinomaisesta blogista Kakkuviikarin vispailuja. Kuten arvata saattaa, piirakka on hyvin makea, joten kovin suurta palaa sitä ei kerralla jaksa syödä. Enkä ehkä suosittelisi tätä ohjetta sellaiselle, joka ei pidä kovin imelistä herkuista, kaikille muille kyllä!


Pohja
170g digestive-keksejä
80g voita


Täyte
400g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
1½ dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä


Kinuski
1dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa


Päälle sormisuolaa


1. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (24 cm) huolellisesti. Murskaa keksit pieniksi ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele keksiseos vuoan pohjalle ja muutaman sentin verran reunoille. Paista pohjaa noin 12 minuuttia ja anna sitten jäähtyä.
2. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa noin 2 minuuttia, jotta seoksesta tulee kuohkeaa. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola, ja sekoita vielä tasaiseksi.
3. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita vatkaimella jokaisen jälkeen. Lisää vielä maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista n. 30-35 minuuttia uunin keskitasolla (160C), kunnes täyte on jähmettynyt ja pinta ei enää kiillä. Anna jäähtyä.
4. Kinuskikerros: Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoitellen n. 15-20 minuuttia. Voit tehdä pisaratestin: Tipauta pisara kinuskia kakun päälle ja jos pisara pitää muotonsa eikä leviä, kinuski on valmista. Anna keittämisen jälkeen kinuskin seistä kattilassa noin minuutti ja kaada se sitten piirakan päälle.
5. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti