tiistai 1. elokuuta 2017

Korvapuustit

Ystäväni lapset toivoivat, että leipoisin heidän kanssaan korvapuusteja, ja sehän oli mieluisa toive toteuttaa! Tässä on hyvä perusohje korvapuusteihin. Resepti lienee niin yleinen, että lähdettä en oikeastaan edes osaa sanoa. Tämä pullataikinan perusohje on Kinuskikissalta.


Pullataikina
200g voita
5 dl (täys)maitoa
50g hiivaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 kananmuna
n. 15 dl vehnäjauhoja


Täyte
voita (n. 50-100g)
sokeria
kanelia


Voiteluun ja pinnalle
1 kananmuna ja raesokeria


1. Sulata voi. Lämmitä maito kädenlömpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
2. Sekoita maitoon sokerit, kardemumma, suola ja kananmuna. Lisää desilitra kerrallaan noin puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa hetken aikaa kunnolla. Taikinan vatkaaminen kunnolla noin puolessa välissä jauhojen lisäämistä on olennaista, jotta taikinaan saadaan hyvä sitko. Jatka jauhojen lisäämistä ja kaada sekaan voisula, kun olet lisännyt noin 2/3-osaa jauhoista. Lisää jauhoja, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista ja alusta taikina kimmoisaksi palloksi. Laita liina kulhon päälle ja anna taikinan kohota vedottomassa paikassa n. 45 minuuttia.
3. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaulitse molemmista osista suorakaiteen muotoinen melko ohut levy. Sulata hieman voita ja levitä sitä esim. pullasudilla molempien suorakaiteiden päälle. Ripottele sitten päälle reilusti sokeria ja kanelia.
4. Kääri levyt rulliksi varovasti reunasta aloittaen. Korvapuusteja voi muotoilla eri tavoin, me teimme tällä kertaa "pyörteitä", joten yksinkertaisesti leikkasimme molemmat rullat noin viiden sentin paloihin ja siirsimme sellaisenaan pellille. Tässä tekniikassa täytyy olla tarkkana sen kanssa, että "saumakohta" jää alas aivan keskelle pullaa, muuten pyörteillä on vaarana aueta uunissa.
5. Anna puustien kohota n. 30 minuuttia vielä pelleillä liinojen alla peitettynä.
6. Voitele puustit kananmunalla ennen paistoa ja ripottele pinnalle raesokeria.
7. Paista korvapuusteja 225 asteessa n. 10-12 minuuttia.


Nauti tuoreena! Myöhemmin (esim. seuraavana päivänä) nautittavat pullat kannattaa pakastaa muutaman tunnin sisällä paistamisesta. Nämä puustit menivät saman tien kuumille kiville!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti