perjantai 6. huhtikuuta 2018

Porkkanamuffinssit



Löysin aivan ihanan leivontatarvikkeiden verkkokaupan, Annin uunissa! Löysin kauppaan sattumalta ja tietysti siinä kävi niin, että siellä meni euro jos toinenkin... En voinut vastustaa kiusausta, kun törmäsin mm. ihaniin pääsiäisaiheisiin muffinssilaatikoihin. Kun laatikot sitten hyvissä ajoin ennen pääsiäistä saapuivat, piti niihin tietenkin leipoa jotakin sisälle ja antaa pääsiäislahjaksi. Pakkauksessa oli 2 laatikkoa. Päädyin porkkanamuffinsseihin, koska olin tilannut samaisesta verkkokaupasta myös supersöpöjä sokerisia porkkanakoristeita. Porkkanamuffinssien ja kuorrutteen reseptin poimin blogista Tarun taikakakut. Laatikoista kätevän tekee muuten myös se, että mukana tulee laatikon sisälle menevä pahvinen teline, joten muffinssit pysyvät laatikossa hyvin paikoillaan. Nämä muffinssit eivät nouse paljon uunissa, joten niistä tulee sopivan kokoisia kuorrutteen kanssa. Yhdestä annoksesta tulee 11-12 muffinssia.

Taikina
2-3 porkkanaa
100g voita tai margariinia
2dl sokeria
2 kananmunaa
½ dl maitoa
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
½ tl kanelia

Kuorrutus
1dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl tomusokeria

1. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
2. Sulata voi, lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti. Itse käytin tässä sähkövatkainta.
4. Lisää porkkanaraaste taikinaan ja sekoita.
5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
6. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se muffinivuokiin. Laita vuoat muffinssipellille ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.

Kun muffinssit ovat jäähtyneet, valmista kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto ja tomusokeri. Pursota kuorrute muffinssien päälle ja koristele haluamallasi tavalla!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti