maanantai 13. joulukuuta 2010

Aiempia kokeiluja, pääsiäinen 2010 (suklaasiirtokuvia ja muffinsseja)


Tässä pääsiäisherkkuja tältä vuodelta:





Pikku tipuja ja pupuja!









Suklaasiirtokuvat on käteviä!









Nämä triplasuklaamuffinssit on IHANIA!! Päällä valkosuklaa-tuorejuustokuorrute.




Amerikkalaiset suklaamuffinssit (n. 11-12 kpl)



100 g voita tai margariinia

2,5 dl sokeria

2 munaa

1 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

2 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

100 g tummaa suklaata (n. 40%)



Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen. Rouhi suklaa ja lisää taikinan joukkoon. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia (tai vajaa 20 min). Siinä täyttövaiheessa tein niin, että laitoin muotin pohjalle taikinaa, sitten päälle n. 0,5 rkl Nutellaa ja taas taikinaa. Varsinkin seuraavana päivänä, kun muffinssit olivat jo vähän kiinteämpiä kuin ihan tuoreina, Nutellasta muodostui sellainen pieni pehmeä suklaasydän sinne keskelle.



Kuorrutus (tällä määrällä sain kuorrutettua 10, mutta laitoinkin sitä aika paljon niihin):



n. 130 g vaaleaa suklaata (1 Panda-levy)

200g maustamatonta tuorejuustoa

100g suolatonta voita

2 tl vaniljasokeria



Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Sekoita sähkövatkaimella pehmeä voi ja lisää joukkoon tuorejuusto - sekoita tasaiseksi massasksi. Lisää sula suklaa parissa kolmessa erässä, tasaisesti sekoittaen. Lisää vaniljasokeri. Valmista pursotettavaksi (kannattaa antaa hetken seistä jääkaapissa, niin pursotusjäljestä tulee siistimpää/jämäkämpää). Koristele!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti