sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Tule joulu kultainen


Päätin tänä vuonna tehdä kerralla kaikki joulusuklaat, kun ensi viikolla on kaikkea muutakin tekemistä. Yhdessä päivässä syntyi aimo annos tryffeleitä (paitsi 1 satsi lauantai-iltana), konvehteja ja piparkakkuja. Välissä käytiin hakemassa joulukuusi.

Aloitin tryffeleillä, jotka on kuorrutettu suklaalla. Näitä samoja tein silloin itsenäisyyspäiväksi ja niitä toivottiin myös jouluksi. Toisen tryffeliannoksen päätin kuorruttaa vain kaakaojauheella.



Tryffeleiden jälkeen oli pakko päästä kokeilemaan uutta Chocolate Worldin suklaamuottia. Kaikki muut muottini ovat ihan amatöörimuotteja, mutta Chocolate Worldin muotteja käyttävät myös ammattilaiset. Eron kyllä huomasi. Aluksi en meinannut saada suklaita irti muotista, mutta sitten luin netistä että sitä pitää hakata aika kovaa jämäkkää tasoa vasten. Olin mielestäni jo hakannut, mutta sitten pamautin oikein kunnolla ja johan lähti. Seuraavassa konvehtien tekoa:



Yllä konvehtien kuoret ennen täyttöä. Ostin jokin aika sitten ensimmäisen palettiveitseni ja se osoittautui tässä puuhassa loistavaksi! Valutin suklaata pitkin muottia ja palettiveitsellä oli tosi helppo lopuksi vetää ylimäräiset pois

(Tästä tuhoutui kuvia blogipalvelimen kovalevyn särkyessä, katso konvehtikuvia esim. täältä)

Seuraavaksi tein "suklaapommeja", joissa on sisällä pelkkää Nutellaa (Nutella on nimittäin saanut arviointiraadiltani parhaat täytepointsit). Päällys on valkoista suklaata, joka on siis laitettu muottiin ensin.



Seuraavat kuviot puolestaan ovat pelkkää suklaata, ilman mitään täytettä. Nämä tein hetken mielijohteesta yhdessä välissä, kun sulaa suklaata riitti.



Lopuksi oli pakko ottaa yhteiskuva päivän annista.

(Kuva hävisi Vuodatuksen kovalevyltä sen rikkoutuessa)

Nyt olen hieman väsynyt, mutta tyytyväinen että joulusuklaat on tehty! Suklaiden teko on kivaa, mutta aina sellainen rumba, etten kyllä ihan huomenna ottaisi uusiksi! Ensi viikon alussa ajattelin tehdä vielä piparkakkutalon. Tänä vuonna tyydyn kuitenkin valmiisiin osiin, jotka vain kokoan ja koristelen. Pääasia on, että kotiin saa joulun tunnelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti