maanantai 13. joulukuuta 2010

Sokerikuorrutteella päällystetty kakku ja Sara La Fountainin tryffelit


Itsenäisyyspäivänä vietimme äitini synttäreitä. Olin saanut pyynnön kehittää "jotain hyvää kahvin kanssa" ja minähän en tunnetusti mihinkään pieneen tyydy. Mietin pari päivää ja päädyin täytekakkuun, jonka päällä kokeilin ekaa kertaa sokeritaikinaa kerman sijaan. Täytin kakun aprikoosihillolla ja kermavaahdolla, ja kostutin Jaffalla. Ennen sokeripäällystä laitoin kerroksen mantelimassaa, josta tuli kiva lisämaku. Päällyskoristeet muotoilin valmiista marsimaanimassasta. Kakkupohjat on mulla monesti lässähtäneet, mutta nyt sain kollegalta superhyvän ohjeen, eikä lässähtänyt yhtään! http://blogit.mtv3.fi/elamamakeaksi/2010/10/17/kakkupohjan-valmistus/





Kyllä. yöpaidassa vielä... Heti piti päästä jatkamaan kakun tekoa.





Melkein valmis kakku.





Ja valmis kakku.



Lisäksi oli ihan pakko "pikaisesti kokeilla" Sara La Fountainin "Unelmatryffeleitä". Kaikissa on sisällä samaa tryffelitaikinaa, mutta osa on kuorrutettu valkosuklaalla, osa tummalla, ja osassa on vielä kookoshiutaleita päällä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti