keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Amerikan keksejä


Valmistin tänään enimmäistä kertaa keksejä (siis muita kuin pipareita tai kaulittavia pikkuleipiä), lauantain myyjäisiä varten. Ohjeen otin amerikkalaisesta Food Gifts-lehdestä, joka pursuaa toinen toistaan ihanampia ohjeita. Ensin piti vaan taas muuntaa kupit desilitroiksi ja fahrenheitit celsiusiksi...

Itse ohje oli ihan toimiva, mutta keksit levisivät uunissa paljon enemmän kuin olin odottanut. Siksi ensimmäinen erä meni osittain mönkään. Maku oli kuitenkin hyvä, sitruuna toi vivahteikkaan lisän.

Tässäpä ohje:

n. 150 g margariinia

n. 2 dl tummaa sokeria

½ tl soodaa

½tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

tippa vanilja-aromia

2 tl raastettua sitruunan kuorta

2 kananmunaa

n. 5 dl täysjyvävehnäjauhoa

paahdettuja saksanpähkinöitä

hasselpähkinärouhetta

kuivattuja karpaloita

1. Vatkaa huoneenlämpöistä margariinia hetki sähkövatkaimella ja lisää joukkoon sokeri.

2. Lisää sooda, leivinjauhe, suola, vanilja ja sitruunan kuori. Sekoita sähkövatkaimella.

3. Lisää jauhot ja lopuksi karpalot sekä pähkinät. Sekoita.

Ota taikinasta pieniä palloja pellille ja painele pallot tasaisiksi ympröiksi. Keksit leviävät ja nousevat uunissa aika paljon. Paista 175 C n. 10min. Keksit palavat helposti!

Toiseen erään sekoitin karpaloiden ja pähkinöiden sijaan maapähkinävoita ja koristelin keksit M&M-karkeilla. Kolmanteen erään lisäsin Marianne-rouhetta taikinaan.

Kaiken kaikkiaan en ollut näihin kekseihin kovin tyytyväinen, mutta tulipahan kokeiltua ja oppia ikä kaikki. Kekseistä on vaikea saada sellaisia ihanan "maalaisen" näköisiä; rosoisia, rapeita, mutta kuitenkin melko symmetrisiä. Ja karkkikoristelu toimi huomattavasti paremmin lehden kuvissa... Noh, näistä kekseistä parhaat päätyvät varmaan myyntiin, loput menköön tuotekehittelyn nimissä runsaslukuiselle maisteluraadilleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti