tiistai 15. lokakuuta 2013

Gluteeniton mutakakku

Kuvittelin jo päivittäneeni tänne kaikki Ravintolapäivän reseptit, kunnes muistin vielä tämän ystäväni tekemän ihanan mutakakun. Kakku on siis gluteeniton, mutta maku niin taivaallinen, ettei tule mieleenkään että kakusta jotain "puuttuisi"...

3 kananmunaa
2dl (ruskeaa)sokeria
200g voita
200g tummaa suklaata (gluteenitonta)
1,5dl riisijauhoja

1. Sulata suklaa ja voi kattilassa.
2. Vaahdota munat ja sokeri keskenään.
3. Yhdistä seokset varovasti sekoittaen (puulastalla, ei vispilällä, jotta ilmakuplat eivät karkaa).
4. Lisää riisijauhot (mieluiten siivilän läpi), sekoita varovasti .
5. Kaada taikina pienehköön irtopohjavuokaan (esim. halkaisija 18,5cm) tai muuhun uuninkestävään astiaan ja paista uunissa 210 asteessa n. 10-15min. Kakku on valmis kun sen reunat ovat kiinteät, mutta sisus vielä hytkyy. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä (oltuaan jääkaapissa yhden yön yli), mutta hätätapauksessa sen voi syödä myös heti, kun se on jäähtynyt. Tosin silloin se ei luultavasti pysy vielä kasassa.

Tämä täyteläinen kakku ei kaipaa mitään lisukkeita, mutta halutessasi voit kruunata makuelämyksen kermavaahdolla!




2 kommenttia: