sunnuntai 24. elokuuta 2014

Kinkku-tomaattimuffinssit

Näin arjen alettua päätin leipoa pakkaseen jotakin suolaista, sellaista mikä olisi helppo ottaa töihin mukaan evääksi, tai vaikka napata joskus aamupalaksi. Päädyin kinkku-tomaattimuffinseihin, joiden ohjeen löysin Makuja-sivustolta. Unohdin laittaa mausteeksi ohjeessa ollutta rosmariinia, mutta nyt jälkeenpäin ajatellen, se oli minusta hyvä unohdus. Tässä ohje sillä tavalla kuin itse tein, mukautin ohjetta muutenkin hieman (tupla-annos, n. 15 isoa muffinssia).


7 dl jauhoja (sekoitin täysjyvä- ja sämpyläjauhoja)
3 dl kaurahiutaleita
2 tl jauhettua mustapippuria
2 tl ruokasoodaa
3-4 kananmunaa (ohjeen mukaan 4, mutta minulla oli vain 3, ja hyvin riitti)
2 punasipulia
100-150g aurinkokuivattuja tomaatteja
2 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
n. 400g maitorahkaa
2 dl maustamatonta jogurttia
250g savukinkkua
juustoraastetta

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, rahka ja jogurtti, sekoita tasaiseksi.
2. Silppua punasipuli, kinkku ja tomaatit. Kuullota sipulit öljytilkassa pannulla.
3. Lisää taikinaan kinkku, sipulit ja tomaatit. Kaada lopuksi sekaan öljy, sekoita. Jos tomaatipurkista ei tule kahta desiä öljyä, voit laittaa lisäksi tavallista öljyä. Itselläni sattui olemaan kaapissa chili-mausteöljyä, ja se sopi näihin hyvin.
4. Annostele taikina muffinssivuokiin, täytä vuoat melkein täyteen, mutta jätä hieman nousemistilaa. Asettele vuoat vielä muffinssipellille, leviämisen estämiseksi. Paista muffinsseja 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kun ne ovat olleet uunissa noin 10 minuuttia, ripottele päälle juustoraastetta ja laita sitten uuniin vielä n. 10 minuutiksi. Odota, että juusto ruskistuu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti