maanantai 4. elokuuta 2014

Jouluinen luumuhillo

Tuoreet luumut olivat edullisessa tarjouksessa lähikaupassani, joten päätin tehdä vielä luumuhilloa ja maustaa sen jotenkin jouluisesti. Kilosta luumuja tulee vain noin 3 keskikokoista hillopurkkia, koska luumuhillo on aika tiivistä. Jospa vaikka laittaisikin tänä vuonna tähtitorttuihin omatekoista hilloa!

Ohje

1 kg luumuja
500g hillosokeria
½ dl sitruunamehua
2 rkl jauhettua kanelia (tai 1-2 kanelitankoa)

1. Pese luumut ja poista niistä kivet. Laita luumut puolikkaina kattilaan ja lisää sitruunamehu.
2. Kun höyryä alkaa nousta, lisää hillosokeri ja hetken kuluttua kaneli. Kannattaa painella esim. perunanuijalla mehua ulos luumuista.
3. Keitä noin 15 minuuttia ja kuori pintaan muodostuva vaahto lusikalla pois. Jos käytit kanelitankoa, muista poistaa se keittämisen lopuksi.
4. Soseuta hillo sauvasekoittimella niin tasaiseksi kuin haluat ja purkita kuumana puhtaisiin hillopurkkeihin.

Ja ei muuta kuin joulua odottamaan! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti