maanantai 21. heinäkuuta 2014

Mansikka-limemarmeladi

Mansikkakausi oli viime viikolla kuumimmillaan ja minäkin ostin sellaisen 5 kg laatikon. Päätin tänä vuonna olla pakastamatta mansikoita, koska ensinnäkin, pakastimessa ei ole kovin paljoa ylimääräistä tilaa ja toiseksi, olen vuosien saatossa todennut ettei mansikka ole kovin hääppöinen pakastettava. Marjat menevät sulaessaan helposti kovin löllöiksi.

Siispä tällä kertaa hillosin laatikosta 3 kg, ja 2 kg tuli syötyä muutamassa päivässä ihan tuoreena. Tein kahdesta kilosta viime vuosien kestosuosikkia, Vaniljaista mansikkahilloa, tosin tällä kertaa laitoin kahteen kiloon mansikoita "vain" yhden pitkän vaniljatangon. Se oli juuri sopiva määrä. Kilosta mansikoita kehittelin yhden tämän kesän uutuuden, mansikka-limemarmeladin.

Ohje

1kg mansikoita
1pkt (330g) Dansukkerin hillo- ja marmeladisokeria
2 limehedelmää

1. Perkaa mansikat ja laita ne kattilaan. Raasta kahden limen kuori ja lisää mansikoiden sekaan. Purista molemmista limehdelemistä myös mehut kattilaan. Tässä vaiheessa mansikoita kannattaa survoa esim. perunamuusinuijalla tms., niin että ne mehustuvat kunnolla.
2. Kun seos alkaa höyrytä, lisää hillo- ja marmeladisokeri. Keitä n. 10-15 min. Kuori pinnalle muodostuva vaahto lusikalla pois.
3. Ota kattila liedeltä ja soseuta marmeladi tasaiseksi sauvasekoittimella. Purkita hyvin pestyihin (ja desinfioituihin) purkkeihin, sulje purkit huolella!

Marmeladi hyytyy noin vuorokaudessa.

Tätä marmeladia ovat itseni lisäksi maistaneet vasta vanhempani, jotka toimivat usein vapaaehtoisina koemaistelijoina. ;) Isäni mielestä marmeladi ei tästä enää parane, kun taas äitini ei oikein pitänyt limestä yhdistettynä mansikkaan. Itse taas pidin, limen maku tulee mukavasti sieltä alta, ei lainkaan hallitsevana. Mutta kuten sanotaan, nämä on niitä makuasioita, eikä niistä parane kiistellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti