torstai 3. heinäkuuta 2014

Inkiväärikeksit

Kummitytön kanssa halusimme taas kokeilla jotakin uutta reseptiä. Olen viime aikoina kovasti tykästynyt inkivääriin ja päädyimmekin valmistamaan inkiväärikeksejä. Resepti on kirjasta Lahjoja keittiöstä (Tammi 2010), tosin jouduimme muokkaamaan reseptiä hieman olosuhteiden pakosta. Alkuperäisessä ohjeessa laitetaan 175g vaaleaa siirappia ja 75g tummaa, mutta koska lähikaupassa oli vain tummaa siirappia, laitoimme sitä 250g. Voita emme ostaneet erikseen tätä varten, vaan käytimme kotona ollutta margariinia. Myöskään ohjeessa ollutta hillottua inkiväärin palaa ei ollut saatavilla, joten sekin jäi pois. Lopputulos oli joka tapauksessa hyvä ja sai paljon kehuja maistelijoilta. Keksit olisivat minusta saaneet jäädä hieman pulleammiksi, ne laskivat vielä jäähtyessään, mutta se on toki makuasia.



Tässä ohje siinä muodossa miten itse teimme:

200g margariinia
1½ dl sokeria
250g tummaa siirappia
1 kananmuna
6½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
4-5 tl jauhettua inkivääriä
 ripaus suolaa

1. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella.
2. Lisää siirappi ja vatkattu kananmuna, sekoita tasaiseksi.
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita hyvin.
 4. Ota taikinasta kahdella lusikalla lihapullan kokoisia palloja ja asettele ne väljästi pellille leivinpaperin päälle. Jätä runsaasti leviämisvaraa.
5. Paista 180 asteessa n. 10-12 minuuttia. Keksit kannattaa ottaa pois kun ne ovat vielä hieman raakoja, koska ne jatkavat kypsymistään hetken paistamisen jälkeenkin. Tarkoitus on, että keksit jäävät ihanan pehmeiksi.

Lahjavinkki :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti