lauantai 28. heinäkuuta 2012

Vaniljaiset hillot


Tänä kesänä päätin kokeilla vaniljaisia hilloja. Tein sekä mansikka-vaniljahilloa, että mansikka-raparperi-vaniljahilloa. Hyviä tuli molemmista. Laitoin yhteen satsiin 2 kiloa marjoja/raparperiä, 1 kilon hillosokeria ja 2 pitkää vaniljatankoa halkaistuna. Kaavin vaniljatangoista siemenet kattilaan ja laitoin tangot vielä kiehumaan hillon kanssa. Sitten tietenkin poistin ne lopuksi.

Tällä kertaa käytin Quatro Staggione-hillopurkkeja ja ne olivat kyllä paljon viimevuotisia parempia. Keitin ensin purkit ja kannet. Purkitin hillon lähes kiehuvan kuumana ja jätin purkkeihin vain noin 0,5 cm tyhjää. Pitkin iltaa purkkien kannet sitten naksahtelivat ja sain jokaiseen purkkiin tyhjiön hyvän säilyvyyden takaamiseksi. Viime vuonna en millään meinannut saada purkkeja kunnolla kiinni, ne menivät aina jengoiltaan jossain vaiheessa. Ensi vuonnakin siis varmasti pitäydyn Quatro Staggionessa!

Nämäkin hillot varmasti menevät erinäisiin kyläpaikkoihin syksyn aikana, tai viimeistään joulun alla.  Täytynee vielä kehitellä purkeille kivat kannet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti