sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Ananas-kirsikka-keikauskakku

Elämäni ensimmäinen keikauskakku! Valitsin reseptin Hellapoliisin nettisivuilta, sillä sieltä olen aiemminkin löytänyt hyviä, toimivia reseptejä. Lisäksi ananas, kirsikat ja rouhittu hasselpähkinä vaikuttivat sekä herkulliselta että keikautettuna hauskan näköiseltä yhdistelmältä. Ja sitä ne olivatkin. Paistoin kakkua ehkä aavistuksen liian kauan, se olisi saanut olla vähän kosteampaa. Ja minusta tämä kakku kaipaa muutenkin seurakseen jotakin, itse tarjosin vaniljavaahtoa ja se sopi mielestäni hyvin. Toki kermavaahto tai jäätelökin käy, kermavaahtoa tosin maustaisin hieman vaniljalla.

 Taikina

3 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl ananasmehua (säilykepurkin lientä)
150 g sulatettua voita tai margariinia

Vuokaan

50g sulatettua voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1 pieni prk ananasrenkaita
125 g/ 75 g säilykekirsikoita
50 g saksanpähkinöitä rouheena

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, ananasmehu ja sulatettu voi tai margariini.
Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kaada vuoan pohjalle sulatettu voi tai margariini. Voitele vuoan reunat. Ripottele pohjalle fariinisokeri.
4. Laita ananasrenkaat vieretysten ja täytä kolot valutetuilla säilykekirsikoilla. Rouhi päälle saksanpähkinät.






5. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa n. 50-60 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kuin kumoat kakun. Kumoa suoraan tarjoiluvadille. Fariinisokeri ruskistaa kakun päällistä hieman, älä siis huolestu, se tuskin on palanut. :) Tällä kertaa ei tullut otettua parempaa tarjoilukuvaa...




2 kommenttia:

  1. Nam nam...oikea retro kakku, tällaisia leivottiin ennenvanhaan...

    VastaaPoista
  2. Seuraavalla kerralla täytyy kokeilla keikauttaa vaikka omenia :)

    VastaaPoista