maanantai 17. helmikuuta 2014

Ystävänpäivän mansikkajuustokakku

Halusin valmistaa ystävänpäiväksi jotakin vaaleanpunaista hempeää, ja päädyin lopulta Arla-Ingmanin sivuilta löytyneeseen mansikkajuustokakkuun. Muokkasin ohjetta hieman lisäämällä siihen yhden tangon aitoa vaniljaa. Alkuperäisessä ohjeessa täytteeseen tulee ½ dl sitruunamehua, mutta jätin sen pois koska autuaasti unohdin koko mehun kaupassa.

Tämä kakku ei ole mitenkään hirveän makea. Osaa se miellytti juuri siksi, itse sen sijaan olisin kaivannut sokeria täytteeseen ehkä puolisen desilitraa lisää... Vuodenajasta johtuen jouduin käyttämään pakastemansikoita, kesällä tämä on varmasti ihanaa tuoreista mansikoista tehtynä. Jos haluat kakkuun korkeutta, suosittelen valmistamaan täytteen 1½-2 kertaisena.

Keksipohja

100g voita tai margariinia
n. 200g kaura- tai diggestivekeksejä

Sulata rasva. Murskaa keksit pieniksi joko tehoskoittimessa tai kaulimella, ja sekoita sulaneeseen rasvaan. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (itse olen oppinut että vuoan reunoille kannattaa sivellä hieman öljyä, kakku irtoaa silloin helpommin) ja painele keksiseos vuoan pohjalle.

Täyte

3 liivatelehteä
400g mansikoita pilkottuna, tai pakastemansioita sulatettuna
1 dl sokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
(½ dl sitruunamehua)

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Sekoita mansikat ja sokeri keskenään.
3. Vaahdota kerma, lisää mansikat ja tuorejuusto kermavaahtoon. Huom: Jos et käytä sitruunamehua, säästä n. ½ dl mansikoiden lientä liivatteen sulatusta varten.
4. Kiehauta joko sitruunamehu tai n. ½ dl mansikoiden mehua ja sulata liivatteet nesteeseen.
5. Lisää liivate ohuena nauhana täytteeseen, koko ajan sähkövatkaimella vatkaten.
6. Kaada täyte keksipohjan päälle ja napauta vuokaa pöytään pari kertaa, jotta täytteen pinta tasoittuu. Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi ja irrota sitten varovasti vuoasta. Koristele haluamallasi tavalla!

Kakun päälle on varsinaisten koristeiden lisäksi ripoteltu hieman vaaleanpunaista ruususokeria. Se kannattaa kuitenkin tehdä vasta juuri ennen tarjoilua, sillä sokeri sulaa/liukenee jääkaapin kosteudessa.
 
Reunoille laitoin pinkkejä koristerakeita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti