sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Juhlava suklaakuivakakku

Kun mietin tarjottavaa johonkin tilaisuuteen, katselen usein reseptejä eri blogeista. Jos aikaa on vähän, käännyn suoraan Kinuskikissan puoleen, siltä häneltä löytyy yleensä aina hyviä vaihtoehtoja ja ohjeet on moneen kertaan testattu ennenkuin ovat sivuille päätyneet. Niinpä päädyin yksiin tupaantuliaisiin valmistamaan sekä tämän suklaakuivakakun, että Baileys-juustokakun, molemmat reseptin Kinuskikissan blogista. Suklaakuorrutus kuivakakun päällä on oma lisäykseni reseptiin, mielestäni kuorrute tuo kakkuun näköä ja juhlavuutta.

Käytin tällä kertaa kokeilun vuoksi kakkuun sekä kuorrutteeseen Fazerin sinistä suklaata. Se on minusta paras suomalainen suklaa, ja halusin testata miltä se maistuu kakussa. Hyvää oli!

Taikina

80 g tummaa suklaata / Fazerin sinistä
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
175 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl kermaa

50-100g suklaata kuorrutukseen
esim. nonparelleja koristeluun

1. Rouhi suklaa esim. veitsellä tai raastimella.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen.
4. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä vuorotellen kerman kanssa. Sekoita lopuksi mukaan suklaarouhe.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40-50 min. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä.

Odota että kakku on jäähtynyt ja kumoa se sitten vuoasta. Sulata kuorrutesuklaa ja valuta se kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla, itse käytin hopeisia pikkunonparelleja. Nosta kakku alareunasta varovasti tarjoiluvadille. Kakku vain paranee seistyään yön yli jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti