sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Baileys-juustokakku

Tätä juustokakkua tarjosin eräänä lauantai-iltana vieraille suklaakuivakakun lisäksi. Resepti on Kinuskikissalta. Baileys on yksi lempilikööreistäni, joten siitä tehty juustokakku houkutti heti. Maku on täyteläinen, mikä ei ole ihme kun katsoo reseptiä... Tämä kakku ei jätä ketään kylmäksi, eikä sitä tosiaan jaksa montaa palaa syödä! Koristelun möhlin tällä kertaa totaalisesti, oli sen verran kiire, ettei ajatuskaan oikein juossut. Hädin tuskin kehtasin laittaa kuvan tänne, mutta aina ei kaikki tosiaan mene kuten Strömsössä. Suklaakoristeet kakun päällä ovat suoraan kaupasta. Miettiessäni jotain lisäkoristusta, muistin että minullahan on kaapissa syötävää kultahilettä. Ennenkuin ehdin edes ajatella asiaa loppuun, löysin itseni jo ripottelemasta hilettä kakun päälle, vain todetakseni ettei se ollutkaan sellaista kuin luulin. Tarkoitus oli siis saada kakkuun pieni kullan hohto, sen sijaan aikaansain epämääräisen näköisiä kultalaikkuja. Yritin parannella tilannetta nonparelleilla, mutta se ei auttanut mitään. Lopputulos ei mairittele yhtään, mutta maku oli hyvä! Ensi kerralla kakku toivottavasti saa myös arvoisensa koristelun.

Pohja ja reunat

235 g kaurakeksejä (itse käytin diggestivejä)
125 g margariinia

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele vuoan reunoille hieman öljyä. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai kaulimen avulla käsin pieniksi muruiksi. Lisää sekaan sulatettu voi ja sekoita taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille sen verran kuin taikinaa riittää. 

Täyte

4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (250 g/kpl) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

1, Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.
3. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto.
4. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
5. Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.
6. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.

Anna kakun hyytyä kaapissa ainakin 3 tuntia.Irrota sen jälkeen vuoan sivut varovasti, jottei kakun reunus halkeile. Aseta kakku tarjoiluvadille ja koristele kauniimmin kuin allekirjoittanut! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti