tiistai 7. elokuuta 2012

Mausteinen raparperihillo

Innoistuin vielä tekemään raparperihilloa, kun näin raparperia kaupassa. Ajattelin että sen kausi olisi jo ohi. Päädyin laittamaan hilloon erilaisia mausteita, sillä tätä hilloa on tarkoitus viedä ystäville tai sukulaisille nautittavaksi joulun alla. Mausteet myös sopivat mielestäni hyvin raparperin kanssa. Resepti on omani, yhdistelmä netistä löytyneistä vinkeistä.

Määrät ovat summittaisia. Jokainen mukailkoon ohjetta makunsa mukaan, mutta näillä määrillä lopputulos oli ainakin minusta hyvä. Mausteet maistuivat, mutta eivät hallinneet liikaa. Fariinisokeri auttaa kuulemma raparperia mehustumaan nopeammin ja se tuo muutenkin tähän hilloon hyvän lisän. Lisäksi se antaa sille tummemman (jouluisen) värin.

1 kg raparperia
1 dl fariinisokeria
500g hillosokeria
1-2 palaa kuivattua inkivääriä
n. 3 rkl kanelia (tai muutama kanelitanko)
1 vaniljatanko
n. 2-3 rkl kardemummaa (tai muutama kokonainen)
½ dl vettä

1. Pilko kuorittu raparperi paloiksi ja laita kattilaan veden sekä fariinisokerin kanssa.
2. Kun vesi kiehuu, sekoita hillosokeri joukkoon. Lisää mausteet.
3. Anna kiehua n. 15-20 minuuttia. Poista inkiväärinpala ja vaniljatanko, sekä mahdolliset muut kokonaisina lisätyt mausteet.
4. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta ja anna hillon seistä pieni hetki (n. 10-15 min). Sekoita muutaman kerran ja purkita puhtaisiin (keitettyihin) hillopurkkeihin. Sulje huolella. Kokeile aika ajoin painella kansien keskustoja alas. Jos hillo on purkitettu riittävän kuumana, keskustat toivottavasti jossain vaiheessa myös jäävät alas, muodostaen purkkiin umpion. Hillon hyytyminen vie kokonaisuudessaan noin vuorokauden.

Itse olen havainnut Quatro Staggione-säilöntäpurkit toistaiseksi käytössä parhaiksi.




Olethan muuten huomannut uuden kyselyn sivun oikeassa laidassa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti