torstai 23. elokuuta 2012

Ravintolapäivä 19.8.2012

Olin jo aikaisempien Ravintolapäivien yhteydessä ajatellut, kuinka hauskaa olisi perustaa oma kahvila yhdeksi päiväksi. Tällä kertaa päätin sitten tarttua tuumasta toimeen ja kahvila Karoliinan kakkukeidas tarjoili leivonnaisia ja kahvia omenapuiden alla, yhtenä elokuisena sunnuntaipäivänä. Vanhempani antoivat ystävällisesti puutarhansa ja keittiönsä käyttöönsä, sekä olivat muutenkin suureksi avuksi koko idean toteutuksessa. Apulaisleipurina ja -tarjoilijana minulla oli muutaman ystävän lisäksi kymmenvuotias kummityttöni, joka innolla touhusi kanssani koko viikonlopun ja sai myös asiakkailta suuret kehut erinomaisesta palvelusta. :)

Tiesin muutamien tuttavien ainakin olevan tulossa, joten uskoin ettemme jää täysin ilman asiakkaita, mutta en olisi ikinä voinut kuvitellakaan sitä millainen päivästä lopulta tuli. Olin markkinoinut kahvilaani ainoastaan tutuille Facebookissa, sekä ilmoittanut siitä Ravintolapäivän nettisivuilla. Aukioloajoiksi laitoin klo 11-16, tai niin kauan kuin kakkuja riittää. No, klo 13.15 kaikki oli myyty! Moni tuttu kävi paikalla, mutta paljon myös aivan tuntemattomia, jotka olivat löytäneet kahvilan Ravintolapäivän nettisivujen hausta. Varovaisen arviomme mukaan asiakkaita kävi muutamassa tunnissa lähemmäs 100. Osa tuli liian myöhään ja joutui lähtemään tyhjin käsin. Neljältä pihaan kurvasi vielä aivan tuntematon nainen, joka tiedusteli että "Täältäkö niitä kakkuja saa?" :) Moni osti herkkuja mukaan, mutta myös kaikki pöydät olivat varattuja suurimman osan ajasta. Ihmiset olivat hyvällä ja rennolla tuulella, ja istuivat ilomielin nauttimaan kakuista myös esim. rappusille tai vilteille pöytien ollessa täynnä. Sääennuste näytti etukäteen lohduttomalta, mikä tuntui aivan kohtalon ivalta aurinkoisen viikon jälkeen. Me kun olimme päättäneet toteuttaa tapahtuman ainoastaan ulkona, sateella myisimme kakkuja vain ovelta mukaan. Lopulta kuitenkin sääherrakin oli suosiollinen, sade alkoi suunnilleen sillä hetkellä kun viimeinenkin kakkupala oli myyty!

Vaikka kakut menivät parissa tunnissa, en olisi mitenkään kyennyt yhden viikonlopun aikana enempää leipomaan. Kakkukeitaassa tarjolla oli (linkit vievät resepteihin):

Sacherkakkua
Appelsiinijuustokakku
Gluteeniton mansikkajuustokakku
Porkkanakakku
Hedelmäkermakakku (täytekakun ohje täällä, tällä kertaa kostutin kakun jaffalla ja laitoin täytteeksi sitruunarahkan ja vaahdotetun vaniljakastikkeen sekoitusta)
New York Cheese Cake - uunissa tehty juustokakku
Omenapiirakka
2 pellillistä kummitytön mokkapaloja
Yhteensä 3 pellillistä sitruunakierrepullia (täytteenä sitruunarahkaa ja sokeria) ja voisilmäpullia (pullataikinan ohje täällä)

Lämpimät kiitokset vielä kaikille apureille ja asiakkaille! Ja Jussille vielä kiitokset kuvasta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti